DDY GIDA olarak, tüm
çalışanlarımızın da desteği ile sürekli iyileştirmeyi taahhüt ettiğimiz kalite
politikamız şu şekildedir:
ü Kahve
üretimi ve satışı ile ilgili tüm etkinliklerimizi müşteri memnuniyeti, kalite
ve sürdürülebilirlik odaklı yürütüp müşteri ve çalışanların memnuniyetini ilkeli
olarak yükselterek büyümeyi, sektörümüzde öncü otorite olmayı ve fark yaratmayı
hedeflemek,
ü Yasa ve mevzuatlara uyarak insan sağlığını ve gıda güvenilirliğini ön
planda tutmak,
ü İşletmemizde eğitimli personellerimiz tarafından özenle seçilen sağlıklı
ve kaliteli ham maddelerimizi gıda güvenliğine uygun koşullarda üretmek ve
depolamak,
ü Müşterilerimizin
beklentilerini karşılayan ürünleri hijyenik ortamda üreterek müşterilerimize
sağlıklı ve kaliteli ürünler sunmayı, gıda güvenliği ile ilgili bilgileri gıda
zinciri boyunca iletmeyi, mevcut sistemin etkinliğini ve tanımlanan
süreçlerin performanslarını sürekli gözden geçirmeyi, her türlü iyileştirme
faaliyeti için gerekli kaynakları sağlamayı ve tüm bu faaliyetlerde iş
güvenliği risk analizi yapmayı, iş kazalarının oluşmasını engellemeyi, İSG yönetim
programlarını uygulamayı, denetleme ve sürekli iyileştirmeyi benimsemek ve amaç
edinmek,
ü Ürünlerimizi; Türk Gıda Kodeksi, Helal Kılavuzu, AB ve istenildiğinde ürünlerimizin
kullanıldığı ülkelerin yerel yasal düzenlemelerine, müşterilerin helal gıda
güvenliği isteklerine uygun, yüksek verimlilikle ve en ekonomik maliyetle
üretmek,
ü Ürünlerimizin hazırlanmasından tüketim aşamasına kadar geçen süreçlerde
karşılaşılabilecek gıda güvenliği tehlikelerini önlemek ve yönetmek;
tehlikelerin etkin ve dinamik kontrolünü sağlamak,
ü Kuruluşumuzun tüm birimlerinde, iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının
sürekliliğini sağlamak, gıda güvenliğine aykırı ve bozucu tehlikelerden
kaynaklanan riskleri minimize etmek,
ü Çalışanlarımıza entegre yönetim sistemleri eğitimleri vererek
çalışanlarımızın yetkinliklerini artırmak, iyileştirme çalışmalarına etkin
katılımlarını sağlamak,
ü Tedarikçilerimizden tüketicilerimize kadar karşılaşılabilecek gıda
güvenliği tehlikelerini önlemek ve yönetmek; uygulamaların kontrolünü ve
sürekliliğini sağlamak,
ü Bünyemizde
çalıştırdığımız her personelin yapılan işe eksiksiz hâkim olmasını sağlamak; çevreye
olan duyarlılığımızı, kalite ve sağlık kavramlarını ön planda tutmak,
ü Çalışanlarımızın bilgi ve refah seviyesi ile birlikte misafir bilgi ve
algısını da yükseltmek,
ü Entegre yönetim sistemi ve yasal şartlara uyulması, sistemin ve şartların
uygulanması, etkin kılınması ve sürekli iyileştirilmesini sağlamak,
ü Uzman personel kadromuz ile teknolojik gelişmeleri ve yasal mevzuatları yakından
takip ederek her gün artan ve değişen müşteri taleplerini karşılamanın ötesine
geçmek,
ü Uygunluk yükümlülüklerini yerine getirdiğimizi taahhüt ederek mevcut
kaynakları etkin ve verimli kullanmak,
ü Olumsuz çevre etkilerini azaltarak doğayı korumak, kaynakların bilinçli
kullanımını sağlamak için gerekli önlemleri almak,
ü İSG kural ve talimatlarına uyarak riskleri minimize etmek, kazaların
oluşmasına engel olmak için gerekli önlemleri almak,
ü İş yerlerimizde iş kazası ve meslek hastalığına yol açabilecek her türlü
riski belirlemek ve bu riskler doğrultusunda önlem almak, tüm çalışanların ve
ziyaretçilerin sağlık, güvenlik ve sosyal refahlarını temin etmek, kendilerine
ve ailelerine ait gelecekte oluşabilecek her türlü maddi ve manevi kayıpları en
aza indirgemek,
ü Ekip ruhu ve ekip çalışması anlayışını şirket kültürümüzün temel
unsurlarından biri olarak görmektir.