ARABICA COFFEE HOUSE

100% Yerli & 100% Türk Markası - 100% Yerli & 100% Türk Markası - The proof ıs ın the cup! The proof ıs ın the cup!
0%
The Proof is in the Cup !

ARABICA ONLINE SHOP

ARABICA COFFEE ONLINE SHOP

Arabica Coffee House Roastery (Kahve Kavurma)

Arabica Coffee House kahve kavurma parkuruna yalnızca 80 ve üzeri puanlamaya sahip kahve çekirdekleri alınır. 

Arabica Coffee House kahve kavurma parkuruna yalnızca 80 ve üzeri puanlamaya sahip kahve çekirdekleri alınır. Parkurumuzda işlediğimiz nitelikli sınıf kahve çekirdeklerini marka imzamızla yorumlayarak misafirlerimize sunarız. Burada yürüyen tüm proses imzamızı taşır. Her kahve çekirdeği spesifik bir dokunuş ister. Bölgelerine göre tahlilleri yapılan çekirdekler özelinde kavurma disiplinleri belirlenir. Giriş sıcaklıkları, çıkış sıcaklıkları, gelişim aralıkları son tüketiciye sunulmadan önce defalarca kez tadılarak kanaat getirilir. Kahve kavurma parkurumuzda günlük olarak 1.7 ton kahve kavrulabilir. 2 tona aşkın paketleme işlemi yapılabilir. Kavrulan kahveler özel profillerinde 3 gün yaklaşık 72 saat kadar dinlendirilir. Kahve profesyonellerimiz tarafından tadılarak paketlerinde ki yerlerini alır. Yıl boyunca standardizasyonunu sağlamak istediğimiz kahve çekirdeklerimiz için teknolojiden besleniriz. Profesyonel PLC yazılımlarımızla ve makine kazanlarında aktif termokupllarımızla saniye saniye çekirdeklerimizin aldıkları ısıların çizelgesi izlenir.

Kahve kavurma hassasiyet isteyen bir branştır. Dünyanın en iyi yetiştirilen kahvelerini yanlış yöntemlerle kavurduğunuz takdirde kahve severler için çok az şey ifade edecektir. Bu sebepten çekirdeklerin hakkını vererek doğru uygulamalar yapılması çok önemlidir. Çekirdeklere doğru bir pişirme metodu uygulayabilirsek, akabinde verdiğimiz gelişim aralığı süresince çekirdeklerimiz asidite ve gövde özelliklerinden en az biriyle ön plana çıkabilirse bizler için doğru profil demektir. Fincandan alacağımız haz azami olmalıdır. Bu grup ayırt etmeksizin espresso, filtre kahve, yöresel ve Türk kahvesi içinde geçerlidir. Satın alma disiplininde izlediğimiz bütün yol haritasını şeffaf bir şekilde misafirlerimize kahve paketlerimizin üzerinde sunarız. Genel Grading terimleri, varyete, yetiştirildiği irtifa, gövde asidite özellikleri ve kahve profesyonelleri tarafından aldığı tadım notları paketler üstünde tüketicilere sunulur.

 

Sizin kahve seçiminiz hangisi?

 

Single Origin – Blend

Paketlerin üzerinde belirtilen Single Origin yazısı bizlere kahvelerimizin bir yöreye ait olduğunu ifade ediyor. Karışım yapılmadan paketlenmiştir!

Paketlerimizin üzerinde belirtilen Blend yazısı bizlere kahvelerimizin birden daha fazla bölgeyle harmanlandığını ifade eder. Kahve kavurucuları birbiriyle ahenk sağlayan birden fazla çekirdeği harmanlayarak yeni bir armoni doğurabilir.


Bloglarda Arayın

Geçmiş bloglarda arama yapabilirsiniz.

Anahtar Kelime Havuzu

Ekrandan Yayılan
Mis Gibi Kahve Kokusu

Arabica artık her yerde seninle. Tek tıkla sipariş ver, Arabica keyfini dilediğin her yerde devam ettir.


ARABICA ONLINE SHOP
Yukarı Çık