ARABICA COFFEE HOUSE

100% Yerli & 100% Türk Markası - 100% Yerli & 100% Türk Markası - The proof ıs ın the cup! The proof ıs ın the cup!
0%
The Proof is in the Cup !

ARABICA ONLINE SHOP

ARABICA COFFEE ONLINE SHOP

ARABICA Nedir?

Neden Arabica?

Çoğunlukla misafirlerimizin kafasının karıştığını biliyoruz. Yerli ve milli bir marka ama Arabica ne? 

Arabica kahve sektöründe çok kıymetli bir isim olmakla birlikte bizlerce kaliteyi cağrıştırır. Çünkü nitelikli kahve çekirdeklerinin elde edildiği ana ağaca "Arabica" denir. Bunun altında onlarca varyant vardır. Marka olarak yalnızca nitelikli kahvelerle ilgilendiğimiz için Arabica Coffee House yansımasının bizlere değer kattığını düşünüyoruz.

Kahve ilk Arap Yarımadasında yetiştiğinden ötürü Arabica ismini almıştır.

Konuyu biraz daha yalınlaştırmak adına karşılaştırmada bulunmamız gerekiyor. Nitelikli kahve, ticari sınıf kahve daha düşük kalite sınıf çekirdeklerin familyalarını ifade etmemiz gerekiyor. Basit bir vs karşılaştırması yaparak bu soruların cevabını bulabiliriz.


ARABICA

Çok daha hassas iklim koşulları isteyen Arabica çekirdekleri hasta olmaya epey meyillidir. Zahmetli ve maliyetli bir süreci bulunur. Nitelikli sınıf çekirdekler picking yöntemi ile toplanarak hasat edilir. Altında yirmiyi geçen varyete bulunur. Birçoğu ticari kaygıyla yetiştirilirken bir kısmı prestij için yetiştirilir. Çok daha zahmetli bir yetiştiricilik disiplini istediği için Arabica çekirdekleri daha yüksek tutarlarla pazarda alıcılar bulur.

- Aromatik tatlar

- Düşük kafein

- Zengin varyete

- Meşakatli yetiştiricilik


“Arabica çekirdeklerinden yapılan bir kahve yoğun ve karışık aroması, enfes kokusuyla çiçekleri, meyveleri, balı, çikolatayı ve karameli anımsatır.”


ROBUSTA

Çok daha hoyrat koşullarda yetiştiriciliği yapılabilir. 0-60O mt aralığında yetiştirilebilir, Arabica familyasına nazaran hastalıklara dayanıklıdır. Düz arazilerde yetiştirildiği için araçla toplama yöntemi kullanılabilir. Yetiştiricilik ve hasat süreçleri daha az maliyetli olduğu için pazarda daha cüzi fiyatlara arz edilir.

- Düz ve topraksı tatlar

- Yüksek kafein

- Düşük kalite

- Zahmetsiz yetiştiricilik

 



Bloglarda Arayın

Geçmiş bloglarda arama yapabilirsiniz.

Anahtar Kelime Havuzu

Ekrandan Yayılan
Mis Gibi Kahve Kokusu

Arabica artık her yerde seninle. Tek tıkla sipariş ver, Arabica keyfini dilediğin her yerde devam ettir.


ARABICA ONLINE SHOP
Yukarı Çık